Rendhagyó módon ünneplik idén a kisvasúti napot Balatonfenyvesen (likebalaton.hu)

A kisvasúti nap Balatonfenyves állomás felújítási munkálatai miatt idén rendhagyó módon kerül megrendezésre. A programok lebonyolítása a végállomási települések önkormányzatainak támogatásával valósul meg. A rendezvény során szeptember 4-én délelőtt Somogyszentpálon, délután a Buzsákhoz tartozó Csisztafürdőn látják vendégül a résztvevőket színes programokkal.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója után – melyet a kisvasút balatonfenyvesi állomásán rendeznek – , Somogyszentpálra indul a vonat, ahol színpadi műsorokkal várják a vendégeket. Somogyszentpálról Balatonfenyves állomást érintve átvonatozhatunk Csisztafürdőre. Balatonfenyvesre 12:42-kor érkezik a menetrend szerinti vonat, majd tovább halad Csisztafürdőre, ahol szintén színpadi programokkal kedveskednek a látogatóknak.

A vendégek települések közötti utazását a MÁV-START Zrt. a menetrend szerinti vonataival biztosítja. A jegyek elővételben vagy a vonat indulása előtt válthatók meg. A programokon külön részvételi jegy nélkül lehet részt venni.