Rendhagyó gyermeknap a tűzoltóságokon

„Ha nagy leszek, én is tűzoltó leszek” – idén is rendhagyó gyermeknapot tart a katasztrófavédelem Veszprém megyében.

Minden gyermek szeretne egyszer tűzoltó lenni, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a szervezetnél hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui május 28-án, immár negyedik alkalommal. A tűzoltólaktanyák idén is megyeszerte nyitott kapukkal várják az ifjú tűzoltópalántákat és szüleiket. A régióban a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság és a Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Tapolcai Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tart nyílt napot a gyerekeknek.

Az elmúlt három évben gyerkőcök tömege ismerkedhetett meg a tűzoltók izgalmas életével. A tűzoltószertár egy olyan speciális környezet, ahová csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban gyermekek, szüleik és a tűzoltóautók szerelmesei is megtekinthetik a laktanyát, a tűzoltók járműveit és a különleges felszereléseket.

 A nap folyamán több próbariasztást is tartanak a tűzoltók, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig.