Remek főszezon, elégedett polgármesterek – 4.rész: Balatonboglár (Balatoni Futár)

A Balaton egyik legszebb fürdőhelyeként fogják  aposztrofálni a Balatonboglárra látogatók, ha megvalósul a mintegy félmilliárd forintos beruházás – mondta Mészáros Miklós. A település polgármestere természetesen arra a Platán strandra célzott célzott, melyet a hazai és az európai médiumok oly szívesen mutatnak be a Balaton-átúszásról tudósítva.

A polgármester tájékoztatása szerint:

–          A hatalmas, mintegy 8-10 hektáros terület több mint egy napozó- és fürdőhely: a város legnagyobb rendezvényei is ehhez a területhez kötődnek. Boglár rangja és a programokra ellátogató tíz- és százezrek komfortérzete miatt is fontos, hogy hosszú távú megoldást találjunk mind esztétikai, mind funkcionális szempontból. Napjainkban már rendelkezésünkre áll kétszázhatvanmillió forint TOP-os forrás, amelyből a munkálatok első ütemét tudjuk végrehajtani. Ennek keretében folytatjuk a díszburkolat kialakítását a borudvarhoz tartozó részen – egészen a kikötőig. Terveink között szerepel a pavilonok átépítése, az egységes arculat megteremtése, s itt is új burkolatot kapnak a sétányok.

–          A Zöld város pályázaton várhatóan hasonló összeget nyerünk el, azaz összesen több mint félmilliárd forintot fordíthatunk a Platán strand teljes rekontstrukciójára. A második etapban készül el a vízparti sétány, megoldjuk a csapadékvíz elvezetését, s egy mesterséges tavat is kialakítunk ezen a terüeten – ezeket az elképzeléseket 2020-ig szeretnénk realizálni.

–          Ugyancsak a turisztikai vonzerő növelését szolgálja az a projekt, melynek keretében – háromszázmillió forintos pályázati pénzből – korszerűsítenénk a művelődési házat és a szabadtéri színpadot. Ezek a létesítmények napjainkban is fontos szerepet töltenek be a nyári programok megvalósítása során. Ebben a szezonban is ezeken a helyszíneken mutatta be magas színvonalú produkcióit a Kultkikötő, de rendkívül látogatottak voltak a Jazz és bor, valamint a BabelSound koncertjei is. Hasonló információkkal rendelkezem a Pincetárlat, a Kék és Vörös Kápolna képzőművészeti kiállításairól, a templomi hangversenyekről is. Külön kell szólnom a Boglári szüreti fesztiválról, amelynek látogatószáma szinte évről évre rekodot dönt, de így van ez a kalandpark és a Gömbkilátó esetében is. Úgy gondolom: Boglár jó hírét nem csak a szolgáltatások magas színvonalának köszönheti – ennek bemutatásához, megsmertetéséez saját PR munkánk és a köztelevízió híradásai is hozzájárultak.