Rekordot döntött a Gömbkilátó és a lombkoronaösvény látogatottsága Balatonbogláron (sonline.hu)

Még nem végleges adatok alapján is biztató a szezon Balatonbogláron: a vendégéjszakák száma ugyan nem nőtt, de a helyi látnivalók és rendezvények iránt még soha nem látott érdeklődés mutatkozik. Az idén bevezetett fizetős parkolási rendszer is hasznot hozott a városnak.

Még nincs teljesen vége a nyárnak Balatonbogláron, hiszen a Platán strand szeptemberben nagy tömegeket megmozgató céges rendezvények helyszíne. A klasszikus nyári turistaroham lecsengett, az eddigi számadatokból látszik, valamivel kevesebben érkeztek idén a városba, mint a korábbi esztendőben.

– Ezen a nyáron 123 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták Balatonbogláron, amely még nem végleges összesítés. Biztatóak az adataink, úgy látjuk, hogy a kurtaxa bevételünk nagyjából a tavalyi szinten marad – mondta Mészáros Miklós polgármester. Hozzátette: habár az itt töltött éjszakák száma nem nőtt, de a boglári látnivalókra és rendezvényekre sokkal többen voltak kíváncsiak, mint eddig valaha.

– A Gömbkilátó látogatottsága az idén rekordot döntött. Eddig nagyjából 120 ezer látogatót fogadott egy évben, de most már augusztusig a magasösvénnyel együtt 210 ezer felett van a jegyet váltó látogatók száma.

Ehhez nyilván hozzájárul az, hogy idén nyitott a magasösvény, amely az átadása óta a turisták kedvelt kirándulóhelye – tette hozzá a polgármester.

Kevesebben keresték fel a Buborék élményfürdőt, de ez annak is betudható, hogy már augusztus 20-án be kellett zárni a magas fenntartási költségek miatt. Az üzemeltető a lakossági ár háromszorosáért kapta az áramot, amely a következő szezonban már jóval kedvezőbb lesz, hiszen kedvezőbb ajánlatra bólinthattak rá.

Így a következő szezonban végig élvezhetik a gyerekek az egyedülálló vizes attrakciót a Balaton-parton.

A teljes cikk itt elolvasható.