Rekordméretű nádi farkast ejtettek el Somogyban (sonline.hu)

Sakálvonyítástól hangosak a somogyi erdők. Napnyugta után egyre gyakrabban töri meg az éjszaka csendjét a toportyán. Az előző vadászati idényben hétezer feletti aranysakál került terítékre, Pusztakovácsiban a napokban egy tetemes példányt sikerült kilőnie egy vadásznak – írja a sonline.hu.

Tetemes aranysakált lőtt ki a napokban Bugyi Roland. Csak ebben a vadászati szezonban ez volt a hetedik toportyán, amelyet sikerült becserkésznie.

– Pusztakovácsi külterületén este fél hét körül, napnyugta után láttam meg az aranysakált, nagy szerencsémre elsőre sikerült eltalálnom – mondta el a somogyi vadász. Megjegyezte: az aranysakál nagyon óvatos állat, nem könnyű vadászni rá.

– Lámpafényre azonnal ugrik, általában falkában járnak és állandó mozgásban vannak, nagyon gyorsan változtatják helyzetüket – sorolta Bugyi Roland. Eddig 15 nádi farkast lőtt ki, utóbbi rekord méretű 18,8 kilós kan volt.

A sonline.hu által megkérdezett szakemberek azt látják, hogy az elszaporodott ragadozó komoly gondot jelent a vadásztársaságoknak, nagyon nehéz elejteni és óriási károkat okoz a vadállományban – a rókát is megtámadja, kiszorítja élőhelyéről. A teljes cikk itt olvasható.