Rekord várható az ábrahámhegyi triatlon versenyen (veol.hu)

Tizedik alkalommal rendezik meg az ábrahámhegyi triatlon versenyt, amelyen rekordszámú induló várható. A rendezők a helyi önkormányzattal és Vella Zsolt polgármesterrel karöltve mindent megtesznek azért, hogy a szeptember 5-i eseményre minden időben a helyére kerüljön és mindenki számára emlékezetes nap maradjon.

A szervezők tájékoztatása alapján jelenleg már közel 200-an neveztek a rangos kihívásra, de augusztus 30-ig még várják az előjelentkezéseket az esemény hivatalos honlapján. A sprint és rövid távú kategóriák mellett az országban egyedülálló módon családok is versenyezhetnek, ők 2-4 főig tudnak nevezni kor és nem megkötés nélkül. A famíliák versengésére eddig 15 család jelentkezése futott be.

Fodor András versenyigazgató lapunknak elárulta, hogy a tűzoltók egy kis patak vizét is elterelik, hogy a versenyzők biciklivel átkeljenek a 71-es út mentén található híd alatt.

Az úszás a strand területén zajlik majd egy téglalap alakú pályán. A kerékpározást és a futást kategóriánként eltérő pályán és távon teszik meg a triatlon nagy szerelmesei – írja a veol.hu.