Rekord számú kiállító és jótékonyság a balatonfüredi GasztroPikniken

A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának soron következő állomása február 29-én Balatonfüreden lesz, az Aura Hotel melletti parkolóban. A hét alkalomból álló sorozatnak ez az ötödik állomása Sümeg, Badacsony, Balatonlelle és Zamárdi után. Balatonfüreden a kiállítók számában rekord várható: 18 étterem, 13 borászat, 1 pálinka főző, 1 cukrászda és 1 kávézó várja a vendégeket. Ovisok egy bizonyos sütiért rajzokkal is fizethetnek.

Tóth Balázs, a Balatoni KÖR Egyesület alelnöke tájékoztatása szerint Zamárdiban minden látogatói rekordot megdöntött az esemény, a sátor nyitásától egészen a 8 órás zárásig telt ház volt, a vendéglátók alig tudták kiszolgálni a hosszú sorokban kígyózó vendégeket.

Balatonfüreden a kiállítók számában várható rekord.

– Érezhető, hogy a klasszikus főszezonon kívüli rendezvények, így a GasztroPiknik sorozat is egyre népszerűbb. A helyi közönségen kívül a nyaraló tulajdonosok is egyre nagyobb számban használják ingatlanjaikat az őszi-téli-tavaszi időszakban, de a foglalások számából is az látszik, hogy az ide látogató turisták is egyre inkább éves desztinációként tekintenek a Balatonra. Minket ez hatalmas büszkeséggel tölt el, hisz mindannyian ezért dolgozunk. Szeretnénk elérni, hogy az ide látogatók a minőséget látva kellemes élményekkel gazdagodjanak”-  mondta el Varga László, az esemény egyik főszervezője, a Balatoni KÖR tagja.

Az eseménynek van egy jótékony szála is. Délután megrendezésik az I. Balatoni Jótékonysági Bor Aukciót, ahol a Balatoni KÖR borászai által felajánlott borokra, bor különlegességekre lehet licitálni. A bevételt a szervezők a Veszprémi Kórház gyermek osztályának ajánlják fel.

A rendezvényen – a borok és ételek mellett – a hangulatról zenészek is gondoskodnak. a fellépők között lesz a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, Bluesberry Band és Dj Rob Lucas. Ezen kívül lesznek gyermek játékok, sőt lesz rajzverseny is János Vitéz 175-ik születésnapja alkalmából. A szervezők felhívása így szól: “Képzeld el, hogy milyen lenne János vitéz, ha a Balatonon élne.” A rajzokkal majd fizethetnek is a gyerekek.

 

Rajzokkal is lehet fizetni

A rendezvény különlegessége, hogy a gyerekek itt rajzaikkal is fizethetnek, amíg szüleik kóstolókon vesznek részt.

– A legtöbb kulináris rendezvényen a szülők számára az egyik legnagyobb gond az, hogy nehezen tudják lefoglalni a gyerekeket, amíg a felnőttek új ízekkel ismerkednek. „A kicsik megelégszenek egy-egy falattal,  de a felnőttek órákig is foglalkozhatnak azzal, milyen finomságok kerülnek az asztalukra. Most az ínyenc szülőknek lehet segítség az az akció, amelyet a Balatoni Kör füredi rendezvényén hirdettek meg. Itt az ovisok rajzaikkal is fizethetnek egy bizonyos süteményért!” – mondta Varga László, a Balatoni Kör tagja.