Rejtőzködő bazaltcsodák felfedezése

A Bakony–Balaton UNESCO Geopark közismert és közkedvelt látványosságai a Badacsony és a Szent György-hegy monumentális bazaltoszlopai. Kevesen tudják azonban, hogy a Balaton-felvidéket szegélyező Fekete-hegy északi peremén is hasonló sziklaformákat találunk, melyeket egy gyönyörű, ősszel különleges színvilágú, a sárga minden árnyalatában pompázó bükkerdő fog közre. Aki szeretné megismerni a tájat, érdemes bejelentkeznie a november 4-én induló geotúrára.

A geotúra célja ennek a néhány száz méter hosszan húzódó titokzatos bazaltvilágnak a bejárása, melynek során először felülről, aztán alulról szemlélik meg a lenyűgöző kőtornyokat.

A látnivalók ezzel természetesen még nem érnek véget: a Kecske-kő szikláinál bepillantást nyernek a „robbanékony” Balaton-felvidéki vulkánok világába, és Kapolcson, az Eger-víz partján is sétát tesznek, megismerkedve a bájos kis település múltjával és jelenével.

A szervezők felhívják a jelentkezők figyelmét, hogy a túra bizonyos szakaszai szédülésmentességet és strapabíró túracipőt igényelnek!

Találkozási hely: Kapolcs, evangélikus templom
GPS: 46.954932, 17.605910

Geotúra dátuma és időpontja: 2018. november 4. vasárnap, 10:00 óra

Útvonal (főbb érintett látnivalók): Kapolcs – Kecske-kő – Király-kő – Kapolcs

A közepes nehézségű túra 5 km hosszúságú és kb. 3 óra időtartamú.

A részvételi díj felnőtteknek 1000 Ft, gyereknek 14 éves korig 500 Ft.

Előzetes jelentkezés szükséges telefonon vagy e-mailben Sipőcz Zoltán geotúra-vezetőnél (+36 30 419 5866, e-mail:z.sipocz@freemail.hu).

Jelentkezési határidő: 2018. november 3., szombat, 20:00 óra

A túra minimum 8 fő jelentkezése esetén indul!

Szükséges felszerelés az időjárásnak megfelelő ruházat, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.

További információk a geopark honlapján találhatók.