Rászorulókon segítenek a vonyarcvashegyi önkéntesek (tvkeszthely.hu)

93 nehéz sorsú kisgyermeknek segítenek vonyarcvashegyi önkéntesek az Angyalka batyuja elnevezésű program keretében. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyermekek számára szombaton fogják elszállítani a csomagokat, melyeket a környékbeliek segítségével tudtak összegyűjteni. A jótékonysági akció azonban nem áll meg itt, a folytatásban is szeretnének segíteni.

Már a szőnyegen sorakoznak a csomagok, amelyeket környékbeliek ajánlottak fel a nehéz sorsú bódvalenkei kisgyermekek számára. Ezek között feltüntették azt is, hogy milyen nemű és korú gyermek számára lehetnek tökéletesek az ajándékok.

Borovits Zsuzsanna, Pusztai Melinda és Megyeri János már több éve szervez gyűjtéseket a rászorulók számára. Idén a karácsonyi gyűjtésüket közösségi oldalon tették nyilvánossá, így talált rájuk egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hölgy, aki a segítségüket kérte. 93 kisgyermek arcára szerettek volna mosolyt csalni Mikulásra. Bár a megkeresés 2 nappal az ünnep előtt történt, újabb posztokat raktak ki, melyeknek köszönhetően eleget tudnak tenni a megkeresésnek.

„Büszkén mondhatom, hogy a környékbeli embereknek köszönhetően gyakorlatilag összejött a gyerekeknek a csomag. Több is, mint amit reméltünk, sőt rengeteg gyümölcsöt kapunk a gyerekeknek, amit elvihetünk. Akik nagyon-nagyon nagy szeretettel várnak bennünket egyébként. Egy nagyon-nagyon vendégszerető falu rengeteg kisgyerekkel. Tehát gyakorlatilag a célunk az volt, hogy a gyerekeknek örömet szerezzünk, és a mélyszegénységben élő gyerekeknek azt az örömet visszaadhassuk és azt a reményt visszaadhassuk, ami azt gondolom, hogy kell ahhoz, hogy onnan elinduljon, és kikerüljön.”

A csomagokat szombaton szállítják el a rászoruló gyermekeknek. Jótékonysági akciójukat azonban nem szeretnék ezzel befejezni. Kapcsolatot alakítottak ki Gyenesdiás, Dióskál, Várvölgy és Cserszegtomaj polgármestereivel, akik segítenek abban, hogy kiknek tudnák a legnagyobb örömöt szerezni adományaikkal. Rajtuk kívül természetesen másnak is szívesen segítenek, amennyiben van erre lehetőségük. Ehhez azonban nekik is szükségük van támogatásra, így a segíteni szándékozók felajánlásaival közösen tudják céljukat megvalósítani – adta hírül a Keszthelyi TV.