Rászorulóknak segítenek a Keszthelyi Túravitorlás Club tagjai (TV Keszthely)

Egy hónapja gyűjtik a csomagokat és pénzadományokat. Advent utolsó vasárnapján a Fő térre is kitelepültek, ahol forró teával, zsíros kenyérrel és koncerttel kedveskedtek az adományozóknak. A csomagokat december 24-ig hordják ki a nélkülözőknek.

Forró teával és zsíros kenyérrel kedveskedtek a Keszthelyi Túravitorlás Club tagjai az adományozóknak vasárnap délután. A Fő téren lévő standjuknál a fiatalok kézműveskedhettek az angyalkák és manók segítségével, adventi és karácsonyi díszeket készíthettek, melyeket haza is vihettek. Az adományok is szépen gyűltek, ezeket a helyszínen lévő hajókba, illetve gyűjtődobozba lehetett elhelyezni – tudósított a TV Keszthely.

A tárgyak mellett sokan ajánlottak fel tartós élelmiszert is. A családsegítők és civil szervezetek listái alapján tudták meg a KTC tagjai, hogy ki szorul rá a segítségre. Pénzadományokat is elfogadtak, az összegből a nélkülözőknek vásárolnak a klubtagok.

A Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke elmondta, már egy hónapja gyűjtik az adományokat a KTC székhelyén. Tapasztalatuk az, hogy az emberek szeretnének segíteni, sokan adakoztak. Büszkék arra, hogy sok nélkülözőnek tudnak majd örömet szerezni.

„Egy cél van, az, hogy segítsünk. Nincs más cél. Segítsük azt, aki nem lehet itt, vagy ha itt van és nem tud haza vinni azt, amit akar. Abba szállunk bele. Nincs más cél, csak az, hogy adjunk.” 

– ismertette Gárdos Péter klubelnök.

Gárdos Péter úgy fogalmazott, abban tudtak segíteni, hogy az adományozni szándékozókat a rászorulókkal hozták össze, ez volt ugyanis a kulcs. Az ajándékokat december 24-ig juttatják célba a KTC-tagok.