Rászorulóknak osztanak maszkot az ünnepek előtt Siófokon (siofok.hu)

Siófok Város Önkormányzata 10.000 darab maszkot szerzett be, hogy az ünnepek előtt ossza azokat a rászorulók részére. 2020. december 21-e 8:00 órától december 24-e 12:00 óráig a Városháza portáján lehet maszkot igényelni. Emellett a városőrök egy járőr párja a Fő téren, illetve a forgalmasabb üzletek parkolóiban fogja ingyenesen rendelkezésre bocsátani a védőfelszerelést. Mindannyiunk egészsége érdekében kéri a város vezetése, hogy az ünnepek alatt különösen vigyázzunk magunkra és szeretteinkre – írja a siofok.hu.

A maszkhordás szabályai a városban az alábbiak:

Siófok megjelölt belterületbe tartozó közterületein, nyilvános helyein a hatodik életévüket be nem töltött kiskorú személyek kivételével mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje:

a Fő tér teljes területén,
valamennyi közhasználatú parkolóban,
a helyi és távolsági autóbusz, valamint vasúti közlekedéshez kialakított várokozó helyeken, így:
az autóbusz pályaudvarhoz tartozó autóbusz megállóhelyeken, közutak melletti autóbusz megállókban és várakozóhelyeken,
a vonatközlekedéshez kialakított vasúti peronokon,
a kutyafuttatók területén.
A játszótereken tartózkodó 14 éven felüli személyeknek.
A meghatározott területeken kívül Siófok Város Önkormányzata ajánlja a város egész belterületén, de különösen az oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális intézmények előtti, és közvetlen környezetükbe tartozó közterületeken a maszk viselését.

Parkokban, zöldterületen, köztéri sporttevékenység során nem kötelező a maszk viselése.