Rászorulóknak gyűjtöttek a hajósok

Teherautónyi adományt gyűjtött a BAHART a Siófoki Gondozási Központnak és tagszervezeteinek. A csomagok nagy részét a Társaság dolgozói adták össze, a vezérigazgató pedig személyesen adta át az intézmény helyettes vezetőjének.

Mosolygó gyerekek és a siófoki családsegítő munkatársai nyitották ki annak a kisteherautónak az ajtaját, melybe több tíz doboznyi játékot, ruhát, könyvet gyűjtött össze a Balatoni Hajózási Zrt. Siófok Város Gondozási Központja és tagszervezetei javára.

A Társaság társadalmi felelősségvállalásának célja olyan átfogó értékteremtés, amely egyaránt szolgálja a tulajdonosok, a vállalati működés különböző érintettjei és a társadalom egészének a javát –mondta Kollár József a BAHART vezérigazgatója.  Hozzátette: kiemelt fontosságúnak tartjuk a társadalmi szerepvállalást, a régióban folyó oktatási-, kulturális-, egészségügyi- és sporttevékenységek támogatását, az aktív részvételt a helyi társadalmi csoportok életében és felelősen kívánunk hozzájárulni környezetünk és lakóhelyünk értékeinek megóvásához.

Az adományokat 2016. szeptember 1. és szeptember 20. között gyűjtötte a Társaság a saját dolgozói körében, valamint a szeptember 17-18-án megrendezett Balatoni Hajós Fesztivál keretein belül. Rengeteg játék, téli gyermek és felnőtt ruha, cipő és könyv gyűlt össze, melyeket Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója személyesen adott át a Siófoki Gondozási Központ intézményvezető-helyettesének Sárváriné Vörös Viktóriának.

Az intézményvezető arról beszélt, hogy örömmel fogadják az olyan kezdeményezéseket, mellyel kicsit több figyelem irányul a térség hátrányos helyzetű, rászoruló embereire. A BAHART gesztusa példa lehet minden cég és magánszemély számára, hogy mindenki tehet a környezetében élőkért, a segítségre szorulókért.

Az adományt a családsegítő, ifjúság- és gyermekjóléti szolgálat, valamint az idősgondozással foglalkozó központ és a városi hajléktalan szálló között osztják el.

(08:55)adomanyatadas