Rászorulókat támogatnak civilek Balatonfüreden

Enni adok – Enni kapok- ezzel a felirattal ellátott dobozt helyeztek el civilek Balatonfüreden  A Tesco liftes bejáratánál található szeretetládába bárki rakhat élelmiszert, vagy vehet ki belőle az arra rászoruló – írja a balatonfured.hu.

Elsősorban tartós élelmiszerek, liszt, cukor, tészta és konzervek – a tapasztalatok szerint ezt hozzák a legtöbben az országban elhelyezett hasonló ládákba.  A tartós élelmiszerek mellett gyümölcsöt, zöldséget, édességet, pékárut, de akár házi készítésű főtt ételt vagy süteményt is el lehet helyezni az ételdobozban.

A Re-Formáló Egyesület olyan helyszínt keresett a városban, ahol a nap 24 órájában, biztonságos körülmények között elérhető az ételdoboz. Forgalmas helyen van, de mégis a rászorulók diszkréten juthatnak hozzá az élelmiszerekhez. A láda legális elhelyezésében végül a füredi Tesco igazgatója nyújtott hathatós segítséget – írja a város honlapja.

Az ételdoboz műanyagból készült, fém megerősítésekkel. A szekrény vízálló és UV védett. A dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat, amely naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén naponta többször ellenőrzi a benne lévő élelmiszereket, ételeket. Az önkéntesek naponta takarítják is az ételládát.

Két évvel ezelőtt indult el az országban az ilyen jellegű adományozás, ma már több városban találhatók szeretetládák.