Rászoruló helyi családokat támogat a Balatonfüred Lions Club (veol.hu)

Több száz kiló tartós élelmiszert sikerült gyűjteni, a pénzadományok pedig megközelítik a 400 ezer forintot. Több intézmény, köztük a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez, de vállalkozók is a jó ügy mellé álltak.

A tanintézményben a járványügyi szabályok maximális betartása mellett rendezett ünnepségen nyitányként az iskola kórusa Kecskeméti Gáborné karnagy vezetésével énekelt karácsonyi dalokat. Az előadást követően Győri Anita, a Balatonfüred Lions Club elnöke elmondta, fantasztikus városi összefogásnak voltak tanúi az idei karácsonyi adománygyűjtés során – tudósít a veol.hu.

A segítség különböző csoportok együttműködésével valósulhatott meg. A tanári kar, a diákok és a szülők összehangolt szervezőmunkájának eredménye az adomány, amelyet átadhattak a Lions Club számára. A gyűjtés célja kettős volt. Egyrészt ténylegesen segíteni a nehéz sorsú, rászoruló embereken, családokon, másrészt azonban a tanulóik érzékenyítése is kiemelten fontos. Ismerjék meg, hogy nemcsak kapni, hanem adni is jó érzés. Ezt az érzést tanítani kell, következetes nevelői munka eredménye az érzelmi intelligencia fejlesztése – mondta el a Tremmer Bernadett az Eötvös iskola intézményvezetője.

A gyermekek és szülők tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket hoztak, a nevelőtestület pedig pénzadománnyal támogatja a rászorulókat.