Rálőtt a szomszéd macskájára egy férfi Balatonfüreden (veol.hu)

Balaton-parti nyaralója udvarában puskájával rálőtt a szomszéd macskájára egy 59 éves fővárosi férfi, aki ellen állatkínzás és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt indítottak nyomozást. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a napokban az illetékes ügyészségnek.


 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy budapesti lakos ellen – adta hírül a police.hu.

Az eljárás adatai szerint az 59 éves G. Ferenc 2017. szeptember 1-jén délelőtt a Balaton-parti nyaralója udvarában puskájával rálőtt a szomszédja tulajdonában lévő házi macskára. A sérült állatot a tulajdonosa szállította be egy balatonfüredi orvosi rendelőbe, az ott készített röntgenfelvétel egy lövedék jelenlétét mutatta ki. A macskán két műtétet is végre kellett hajtani, hogy javítsanak az állapotán.
A rendőrök lefoglalták a G. Ferenc által használt puskát a hozzá tartozó lőszerekkel együtt, amely a szakértői vélemény alapján lőfegyvernek minősül, és amelynek tartásához a férfi engedéllyel nem rendelkezett.