Rajzokkal is lehet fizetni a balatonfüredi GasztroPikniken

Balatonfüreden 16 országos hírű étterem és 13 pincészet települ ki február 29-én a GasztroPiknikre. A rendezvény különlegessége, hogy a gyerekek itt rajzaikkal is fizethetnek, amíg szüleik kóstolókon vesznek részt – áll a szervezők sajtóközleményében.

– A legtöbb kulináris rendezvényen a szülők számára az egyik legnagyobb gond az, hogy nehezen tudják lefoglalni a gyerekeket, amíg a felnőttek új ízekkel ismerkednek. „A kicsik megelégszenek egy-egy falattal,  de a felnőttek órákig is foglalkozhatnak azzal, milyen finomságok kerülnek az asztalukra. Most az ínyenc szülőknek lehet segítség az az akció, amelyet a Balatoni Kör füredi rendezvényén hirdettek meg. Itt az ovisok rajzaikkal is fizethetnek egy bizonyos süteményért!” – mondta Varga László, a Balatoni Kör tagja.

 

Milyen rajzokkal lehet fizetni Füreden?

175 éve, 1845. március 6-án jelent meg Petőfi Sándor elbeszélő költeményének, a János vitéznek az első kiadása. Az eseménnyel arra is felhívják a figyelmet, hogy tavaly elkészült Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa, a János vitéz teljes körű, 4K felbontású restaurálása.  Ezért a pályázatra olyan rajzokat  várnak, amelyek a gyerekek fantáziájában élnek János vitézről, a huszárokról és a műben olvasható más szereplőkről.  Minden gyermek saját rajzát „fizetőeszköként” használhatja február 29-én a GasztroPikniken. Itt a gyerekek alkotása beváltható egy különleges  süteményre, az úgynevezett sárkányeledelre, amelyet a balatoni mesehős, Füred kapitány, a Hotel Aura séfje és a  Jótékonysági Receptműhely útmutatásai alapján készítenek el. – tette hozzá Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.