Rajz- és rövidfilmpályázat indul Balatonfűzfőn (veol.hu)

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár egyik új szolgáltatása A könyv házhoz megy, mely április 27-től vehető igénybe. Az első napon már sokan telefonáltak, kérték, hogy a művelődési központ szállítsa ki nekik a könyveket. Közben két pályázatot is kiírtak. 

Balatonfűzfőn minden hétfőn 9 és 15 óra között lehet telefonálni vagy e-mailt írni a könyvtárba, és így kikölcsönözni könyveket, melyeket az intézmény katalógusából, interneten keresztül választhatnak ki az olvasók – írja a veol.hu. Ezután egy munkatárs szájmaszkban és kesztyűben kiszállítja a könyveket. A visszahozott köteteket maszkban, kesztyűben karanténba teszik, egy elkülönített helyen hét–tíz napig szellőztetik.

Hangsúlyt fektetnek ebben az időszakban az online, így otthonról is elérhető, jellemzően ingyenes könyvtári szolgáltatások, adatbázisok, gyűjtőoldalak ajánlására. Igyekeznek minden korosztálynak tartalmas felületeket megjeleníteni a közösségi oldalukon.

A rajzpályázaton a gyerekeket szólítják meg: “Megmutatom, mit tanultam” címmel olyan műveket várnak, amelyekben a pályázó megmutatja, hogy mit tanult eddig a járványidőszak alatt, milyen pozitív vonatkozásokat él meg, és milyen új tevékenységekkel, kreatív alkotásokkal teszi értékessé az otthonlétet. Három kategóriában lehet pályázni: alsó és felső tagozatos, valamint középiskolások, akik digitális formában küldhetik el alkotásaikat, melyeket szakmai zsűri bírál el. Később a rajzokat megtekinthetik a művelődési központ honlapján és közösségi oldalán, illetve ősszel kiállítást is szerveznek.

A rövidfilmpályázatnál nincs korhatár. Ide otthon készített, kétperces rövidfilmeket várnak. A szabadon választható kategóriák mellett a javasolt témák: tánc, ének, vers, bűvészkedés, találmányok bemutatása. A beérkezett filmeket zsűri értékeli, majd az első három helyezett alkotást bemutatják a művelődési központ honlapján és közösségi oldalán.