Pünkösdkor nyitnak a balatonfüredi strandok (balatonfured.hu)

A nyárias időjárás miatt már áprilisban is népszerűek voltak Balatonfüred strandjai. Az egyelőre közparkként funkcionáló létesítményekben, főleg a hétvégéken, sokan napoztak, fürdőzők is akadtak. A szokásos karbantartási munkálatok illetve a komolyabb fejlesztések elkészültek, a pünkösdi hétvégén hivatalosan is kinyit a Kisfaludy és az Esterházy strand. A főszezonban áremelésre kell számítani a belépőket illetően.

Június közepéig a tavalyi árakon lehet majd strandolni, a Kisfaludyn megmarad a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos bérlet, a főszezonban várhatóan nyolc százalékos jegyáremelés lesz – tudta meg a balatonfured.hu.

Még tavaly két milliárd forintos fejlesztési támogatást adott a Magyar Turisztikai Ügynökség a balatoni települések fizetős strandjainak fejlesztésére. A két füredi strand összesen 98 millió forintot kapott a keretből.

– A pályázati forrást kiegészítve, összesen 120 millió forintot költöttünk idén a füredi strandok fejlesztésére. Nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat, ezt tartottuk most is szem előtt. A Kisfaludy strandon elkészült a régi medence helyére épített három elemből álló, eltérő méretű és lejtésű csúszda. A strand nyugati részén egy szabadtéri eszközökkel ellátott fitneszparkot létesítettünk. Az Esterházy strandon több térfigyelő kamerát is kihelyeztünk, a beléptetés gyorsítása érdekében új bankkártyás jegyautomatákat állítottunk fel. Itt is készült egy fitneszpark, kicseréltük a játszótér gumiburkolatát és a korábbiaknál több napvitorla várja majd a vendégeket – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: mindkét strandon jó minőségű, nyilvános wifi lesz elérhető, a Kisfaludy strand előtti nagy parkoló pedig ebben az évben is ingyenesen használható.

Mindkét strand igen népszerű volt tavaly, a Kisfaludyn harminc százalékkal, az Esterházyn pedig 18 százalékkal nőtt a látogatók száma az elmúlt évhez képest. Tavaly összesen mintegy 330 ezer fizető vendég járt a két strandon.

Május 19-én, szombaton reggel üzemelnek tehát elsőként a strandok pénztárai, ez a hivatalos nyitás ideje. Addig is közparkként már használható a két strand, igaz, a szolgáltatások csak részben működnek – írja az online újság.