Pünkösd vasárnaptól Keszthelyen is megszólal a Mária Rádió (tvkeszthely.hu)

A Mária Rádió nemzetközi hálózatának 46. tagjaként hazánkban 2006-ban kezdte meg működését Budapesten. A reklámot nem sugárzó, politikával nem foglalkozó, keresztény emberek számára indult rádió napjainkban szinte az egész országban hallható. Egyre több helyen indulnak adásaikkal, így május 31-n Keszthelyen is.

Május 31-n hasonló szignál csendül fel Keszthelyen a Mária Rádió indulásakor, 2019.szeptember 28-n döntött úgy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, hogy a katolikus missziós rádió, a Mária Rádió, három új frekvencián szólalhat meg Magyarországon. Keszthelyen is növekszik a rádió, nagy családja.

“A Mária Rádiónak az a célja, hogy boldogabbak legyünk. Hogy az emberek boldogabbak legyenek. A boldogság mindenki előtt egy lelki béke, egy megelégedettség. Ez pedig alapvetően attól függ, hogy tudunk-e nézni a mindennapi kínlódásokon, hogy a Földön kívül fel tudunk-e nézni és el tudjuk-e képzelni magunkat ebben az isteni dimenzióban. A Mária Rádiónak a boldogságot úgy szolgálja a munkája, hogy az Isten igéjét terjeszti. Tehát azt akarjuk, hogy az emberek megismerjék a jó Istent, annak a szeretetét és az élet tanácsait. Ez lesz Keszthelyen is dolga”- mondta az elnök, Dr. Szabó Tamás.

A rádió elnöke elmondta, hogy reklám és politikamentesen működik a rádió. A központi adáson kívül négy órás műsor fog készülni Keszthelyen a keszthelyiek életéről, beleértve a városban élők kulturális, sport és ifjúsági tevékenységét is. A rádió kizárólag önkéntesekkel dolgozik.

“A Mária Rádióval itt a térségben és az országban egy ifjúsági közösség építést tervezünk véghezvinni, ami most nyáron, augusztus végén egy nyári táborral – ha minden jól megy – kezdődne. Alapvetően én tavaly találkoztam a Mária Rádióval szintén egy tábor kapcsán és egy ifjúsági közösséghez való tartozásra szeretnénk buzdítani azokat a fiatalokat, akik valamilyen szinten elhivatottságot éreznek a szakma iránt ill. szeretnék magukat kipróbálni akár rádiósként ill. online műsor podcast vezetőként. Ehhez szeretnénk nekik megfelelő platformot biztosítani”- adott tájékoztatást Fókás Andor Zalán önkéntes.

A térségi ifjúsági műsort koordináló Fókás Andor azt is elmondta, hogy már vannak érdeklődők a közös munkára azokban az iskolákban ahol tantárgyi vagy szakköri média oktatás folyik.

“A média világa azért tetszett meg nekem mert megoszthatom másokkal a gondolataimat vagy ők is megoszthatják velem ugyanezt. Mivel kisgyermek korom óta érdekel az informatika így az is érdekességgé vált számomra, hogy megnézhetem, hogy milyen a technikai háttere vagy a szoftverek amik hozzá tartoznak. A Premontrei Szakgimnáziumban megkezdődött a média oktatás ami erre adott nekem lehetőséget és remélem szeptembertől a Mária Rádióban is megnézhetem, hogy hogyan szereplek.”- mondta el Gajár Szabolcs, a Premontrei Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója.

A Mária Rádióadása  május 31-tól a 93,4-es frekvencián hallható  a Keszthelyi Televízió tájékoztatása szerint.