Programözön a Balatonnál a hosszú hétvégén (Hír TV)

Megteltek a balatoni szállodák a hosszú hétvégére. Aki nem akarja az egész időt a wellness részlegben tölteni, jól jár, ugyanis programokban sincsen hiány a tónál, egymást érik a különböző fesztiválok.

A vendégek egy része időben felkészült az őszi pihenésre, sokan már a nyár végén lefoglalták a szállást az egyik siófoki szállodában. „Háromnapos tartózkodás jellemző a vendégek részéről, van aki azért rövidebb időre, vagy van aki ettől hosszabb időre is tudnak tartózkodni, mint említettem elsősorban belföldi vendégek érkeznek hozzánk. A vendégeknek a 70 százaléka gyermekkel érkezik, így ennek megfelelően mi elsősorban gyermekprogramokkal készültünk” – nyilatkozta Sternóczky Balázs, a Hotel Azúr Siófok értékesítési vezetője a Hír TV-nek.
Hosszú hétvége nélkül is vendégcsalogató lehet az őszi piknik Siófokon, a Szigligeti Süllőfesztivál, vagy éppen a balatonlellei murci fesztivál. Balatonlellén egy ideje tudatosan készülnek a nyári szezon kívüli programokkal, így mostanában hamar megtelnek a szálláshelyek.
„Abban hiszünk, hogy a Balatonnak egész évben egy élő és lüktető turisztikai desztinációnak kell lennie, és igyekszünk minél több mindent megtenni azért, hogy ez így is legyen, tehát mi szeptemberben lőjük ki a turisztikai rakétáinkat, és nagyon sok gasztronómia rendezvényt szervezünk, vitorlásversenyeket, karácsonyi vásárt szervezünk, mindent megpróbálunk megtenni azért, hogy ténylegesen egész évben éljen a tó” – mondta Tóth Balázs, a BL Yachtklub Balatonlelle ügyvezetője.
A következő hosszú hétvége két hét múlva lesz, ráadásul akkor adják ki az iskolákban az őszi szünetet is, így újabb teltházas időszak ígérkezik a Balatonnál.