Prevenció a balatoni strandokon (honvedelem.hu)

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság és társszervei az elmúlt évben rendeztek először a balatoni strandokon prevenciós road show-t. A folytatás idén sem maradt el, melynek egyik állomása a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ strandja volt.

(Fotó: Singer Éva)

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság az idei turisztikai szezonra is megszervezte prevenciós programsorozatát az illetékességi területéhez tartozó balatoni strandokon. A lebonyolításban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is segített. A nyaralók örömmel és érdeklődéssel fogadták a nem mindennapi rendezvényt Balatonalmádiban, Balatonakarattyán, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és a Honvéd Üdülőben. Gyermekek és felnőttek olyan élményben részesültek, amelyre a hétköznapokban nincs lehetőségük. A rendőrautó mellett birtokba vehették a tűzoltóautót, és gyakorolhatták az újraélesztést is a vízimentők útmutatása alapján.

Az ötletgazda, Stanka Mária r. őrnagy elmondta, hogy a rendőrség prevenciós célú rendezvényével elsősorban az áldozattá válás, a bűn- és baleset-megelőzés jegyében kereste fel a strandolókat. A csapaterős felszerelés kipróbálása, közlekedési puzzle-ok kirakása, a „részeg szemüvegben” végrehajtott feladatok közben a KRESZ tudásukat is frissíthették a résztvevők. A rendőrök emellett bűnmegelőzési tanácsokkal, a strandi lopások, gépkocsi-feltörések, besurranások megelőzésére hívták fel a vendégek figyelmét.