Pöttyös Szalon a Balaton Játékpontban

Titkos átjáró nyílik a Pöttyös szalon különleges világába péntek délutánonként a Balaton Játékpontban Balatonalmádiban. A teadélutánokra nagycsoportos óvodáskortól kisiskolás korig várják az ifjoncokat. A részvétel ingyenes, a belépésre jogosító tantuszért mindössze regisztrálni kell.

Bezzeg az én időmben! – Manapság már ez a bizonyos mondat nem csak a nagyszülők száját hagyja el, hanem a fiatalabb korosztályét is.

Az” illemtan órák”  ötletgazdája az Almádiért Közalapítvány, melynek munkatársai úgy látják,  nem kell messzire menni azért, hogy megtapasztaljuk a  jó modornak, tiszteletnek és alapvető illemnek a hiányát. Hogy hol és miért tűnt el, merült feledésbe, hosszasan lehetne az okokat kutatni, boncolgatni- mondják. Ítélkezés helyett azonban úgy döntöttek, megpróbálnak tenni ez ellen a jelenség ellen. Ők hatan és a Közalapítvány elnöke, Dudás Zsolt vallják, hogy a gyerekek még elég  fogékonyak, terelhetőek a jó út felé. Megalkottak egy különleges mesevilágot, amely a kis lurkók számára elég vonzó és minden kétséget kizáróan hiteles.

Az első teadélután tapasztalata várakozáson felüli volt. A gyerekek és az őket kísérő szülők visszajelzése igazolta, hogy érdemes némi időt szentelni a viselkedéskultúra megismertetésére.