Pontytelepítés Révfülöpön

A nyári haltelepítések részeként 1700 kilogramm háromnyaras pontyot helyez ki a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Az irmapusztai tógazdaságból most kikerülő példányok nagyrészt már fogható méretűek  – áll a társaság hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Azért van szükség a rendszeres pontytelepítésre, mert – bár ez a legnépszerűbb és leggyakrabban horgászott halfaj  – a Balatonban nem szaporodik – mondta el kérdésünkre a cég vezérigazgatója. A társaság éves pontytelepítési kötelezettsége 300 tonna, ennek több, mint ötöde teljesül az előre jelzett mennyiség kihelyezésével. Tavasszal 65 tonna került a Balatonba, nagyrészt a nyugati medencébe. A helyszínek kiválasztásakor igyekszünk figyelemmel lenni arra, hogy a Balaton mindhárom medencéjébe azonos arányban kerüljön ponty – tette hozzá Szári Zsolt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kerülnek még más halfajok a Balatonba. Hogy mikor, hol és milyen halakat engednek a tóba, azt bárki figyelemmel kísérheti a társaság honlapján. A www.balatonihal. hu portál percről percre rovatából pontos információkhoz juthatnak a világhálóról tájékozódók.

A telepítések nyilvánosak, a helyszínről és időpontokról a helyi horgászegyesület képviselőit minden esetben értesíti a BHNp Zrt, így a horgászok  jelen lehetnek a telepítéseken.

(08.30)

haltelepítés (fotó BHNp Zrt.)
haltelepítés (fotó BHNp Zrt.)