Polt Péter: két gyanúsítottja van a badacsonytomaji Tátika-ügynek (24.hu)

Az utóbbi két évben az OLAF, a rendőrség, a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is vizsgálódott a badacsonytomaji önkormányzat 2,4 milliárd forintos, uniós forrásból finanszírozott turisztikai projektjével kapcsolatban. A párhuzamos vizsgálatokban az adónyomozók jutottak legtovább: a tavasszal kéthetes monstre kihallgatás-sorozatra idézték be az önkormányzat jelenlegi és előző ciklusbeli képviselőit a NAV Veszprém megyei központjába. A legfőbb ügyész beszámolójából most az is kiderült, hogy a hosszú ideje folyó szövevényes vizsgálatnak immár gyanúsítottjai is vannak – írja a 24.hu

Polt Péter legfőbb ügyész pénteken egy ellenzéki képviselő kérdésére tett közzé tájékoztatást a parlament honlapján a fejleményekről. Ebben azt írta, hogy november 3-án sor került két személy gyanúsítotti meghallgatására jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása vétség alapos gyanúja miatt.

Polt arról is beszámolt, hogy a település korábbi alpolgármesterének feljelentése alapján a rendőrség korábban két, egymástól független nyomozás is indított, de azokat bűncselekmény hiánya miatt megszüntették. Az ügyészség azonban az egyik lezárt vizsgálat esetében közbelépett, elrendelte az eljárás folytatását, majd ezt az ügyet is a NAV-nál folyó vizsgálattal egyesítette.

A legfőbb ügyész azt írta, az eljárás még vizsgálati szakaszban van, és a Székesfehérvári Járási Ügyészség végzi a nyomozás irányításával kapcsolatos feladatokat.