Pincemestert és iskolát jutalmaztak Arácson (veol.hu)

Böőr László pincemester, főborász és a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Tagintézménye vehette át az Arácsért díjat Fabacsovics Zoltántól, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnökétől a karácsonyi ünnepségen az Arácsi Népházban az elmúlt hétvégén.

Molnár Judit, a szervező Arácsért Alapítvány kuratóriumi tagja köszöntője után Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere a közelgő ünnep kapcsán úgy fogalmazott, hogy egy gyertya lángja még nem tűz, de benne van a melegség ígérete, és hordozza a fény üzenetét.Adventről a várakozást, a szeretetet emelte ki, majd arról beszélt, hogy ez az időszak a számvetés, az elmúlt év mérlegelésének, az új út kijelölésének is az ideje.

Az ünnepi gondolatok után átadták az Arácsért díjat, amit idén Böőr László pincemester, főborász vehetett át. Munkájának köszönhető a helyi emberek összeadott szőlőjéből készített arácsi bor, ami idén az „Enyém-Tied-Cuvie” nevet kapta. Arácsért díjban részesült a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Tag­intézménye is, amit Komáromi Móric, az iskola igazgatója vett át Fabacsovics Zoltántól, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnökétől. Emléklapot és mellé egy palack helyi bort kapott ajándékba az intézmény vezetése képviseletében Szalay Tibor, Szigethi Csaba és Antal Ágnes Klára.

Az ünnepen Tarnai Katalin felkészítésével a helyi fiatalok adtak szép műsort, mások mellett Takó Lilla, Császár Ildikó, Császár Gyöngyvér, Simon Enikő és Krausz Katinka. Király Nóra hárfával kísért énekkel, Nagy Csaba pedig lantmuzsikával ajándékozta meg a közönséget. A népház előtti karácsonyfánál, az adventi koszorú mellett forró italokat, süteményeket kínáltak a szervezők.