Picit emelkedett a Balaton vízszintje, a víz hőmérséklete 11,5 fok

A szombat hajnali mérések szerint a héten először emelkedett a Balaton vízszintje, igaz csak egy centiméterrel. Az átlagos vízállás 87 centiméter a siófoki mércéhez viszonyítva – a vízügy honlapjának tájékoztatása szerint. A víz hőmérséklete az elmúlt napokban 11 fok alatti értéket is mutatott már, de szombat hajnalban ennél picit magasabb értéket, 11,5 Celsius fokot mértek Siófoknál. A mai napra a meteorológusok ígérnek szelet, napot, felhőt is, de csapadék nem valószínű az üdülőrégióban.

 

A met.hu előrejelzése szerint 2021. október 23-án a Balatonnál a mérsékelt, élénk (15-35 km/h) északi szelet kora délutánig időnként erős (40-45 km/h) széllökések kísérhetik, délelőttig egy-egy erősebb (50-55 km/h) széllökésre is van esély, majd nyugat felől gyengülni kezd a szél.

Délutánra mindenütt mérséklődik (05-20 km/h) a légmozgás.

Délelőtt nyugaton erősen felhős, másutt változóan felhős, többnyire napos idő valószínű, majd a kora délutáni órákban beindul a gomolyfelhő-képződés és változóan, gyakran erősen felhős lehet az ég. Említésre méltó csapadék nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 13 fok körül alakul, késő este 6, 7 fokra csökken a hőmérséklet.