Pezsgőt kapott a Balaton (veol.hu)

Alapvető a Balaton vonzerejében, idegenforgalmában, hogy minél több helyi terméket és szolgáltatást a legmagasabb színvonalon kínáljunk – hangsúlyozta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, badacsonyi szőlész-borász a náluk készült pezsgő országos premierjén szombaton. 

Alapvető a Balaton vonzerejében, idegenforgalmában, hogy minél több helyi terméket és szolgáltatást a legmagasabb színvonalon kínáljunk – mondta a veol.hu-nak Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, badacsonyi szőlész-borász a náluk készült pezsgő országos premierjén szombaton.
 A Laposa Zsófia borász vezetésével készített, furmint és szürkebarát alapú italt szombaton egyszerre mutatták be a Balatonon és országosan a kiemelt vendéglátóhelyeken. Ezzel nemcsak a Laposa Pezsgő, hanem a Balaton hírét is vitték, népszerűsítették.

A szőlész-borász üzletember  elmondta: elkötelezettek a helyi értékek mellett, ezért is választották ki két kitűnő borukat az újdonsághoz. Laposa Bence úgy fogalmazott, a Badacsonyi borvidék legszebb területeiről származó szőlőből készült borok megmutatják a termőhelyek vulkanikus adottságait, elegánsak, lágyak, kitűnő savakkal rendelkeznek. Szerinte a fejlődést a szaktudás, a magas szintű technológia, nem utolsó sorban pedig a precizitás biztosítja.

Ami egyedi, helyi és magas minőséget képvisel, az nagyon sokat tehet hozzá a balatoni régió idegenforgalmához. A varázserő abban rejlik, hogy milyen termékeket és szolgáltatásokat tudunk kínálni. Ezen a téren nagyon sokat fejlődött a Balaton az elmúlt időszakban – jegyezte meg Laposa Bence. Hozzáfűzte, a bor volt az első olyan termék, amely elindította a minőségi változást a tó körül, ebben a borászatok mindig is élen jártak. Az utóbbi esztendőkben látványosan fejlődtek a szálláshelyek, a gasztronómia is, így ma már széles a paletta, van miből választani.

Az idei balatoni nyári szezont érintő kérdésre a Balatoni Kör elnöke kijelentette, nem az a fontos, milyen lesz a szezon, hanem az, hogy az idegenforgalom induljon újra, tudjanak működni a vendéglátó- és a szálláshelyek. – Jó látni, hogy visszatért az élet a normális kerékvágásba, érkeznek a vendégek, elsősorban Magyarországról – mondta Laposa Bence.

A cél az, hogy az emberek számíthassanak ránk, illetve a Balatonra. Tudják, hogy az év minden napján kitűnő körülményeket, továbbá izgalmas, magas szintű kínálatot, szolgáltatásokat találnak meg itt! – hangsúlyozta a badacsonyi szőlész-borász.