Pénzügyi tábor a Balatonnál (origo.hu)

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával két héten át nemcsak a Balaton habjaiban, hanem a pénzügyi- és vállalkozói ismeretek témáiban is elmerülhetnek a balatonföldvári pénzügyismereti élménytábor 13-15 éves diákjai.

A Budenz József Általános Iskola Mentális Fejlesztési Alapítványának szervezésében június 29-től két egymást követő héten összesen 50 diák pénzügyi tudatossága fejlődhet a Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően teljesen ingyenesen – írja az origo.hu.

A Balaton-parti táborban a pénzzel való helyes bánásmód különböző fortélyait élvezetes, játékos, színes, foglalkozások alkalmával sajátíthatják el a résztvevők oly módon, hogy képesek legyenek a saját életükbe beépíteni a pénzügyi ismereteket.

Csapatépítés, digitális és offline játékok, kincskeresés, tanmesék, szerepjátékok és persze strandolás, szabadtéri játékok is várják a táborozókat.

A táborban a gyerekek megértik, mit jelent a pénzzel való tudatos gazdálkodás, mikor és hogyan érdemes vállalkozást alapítani,milyen felelősséggel jár és mennyire szerteágazó feladatokat követel meg egy család és egy vállalkozás gazdaságos, fenntartható és környezettudatos működtetése.