Parti Pezsgés Balatonbogláron négy napon át (sonline.hu)

A nagy sikerre való tekintettel az idén négy napig pezseg majd a Balaton-part, hiszen július 6-tól 9-ig rendezik meg a Parti Pezsgést Balatonbogláron. A szervezők a Platán térre várják a pezsgők, habzó és gyöngyöző borok szerelmeseit.

 

– 2013-ban, amikor a borvidék elnöke lettem elindult egy együttgondolkodás a borászok között – mondta Bujdosó Ferenc borász. – A gyöngyöző és habzó borokat tűztük zászlónkra, hiszen ezekhez kiválóak az adottságok a Balaton déli partján. Remek a mikroklíma és számos szőlőfajtát termesztünk, amely alkalmas ezek elkészítésére.

Így a vörösek közül a pinot noir vagy a kékfrankos, a fehérek közül pedig a királyleányka, Irsai Olivér, Rajnai Riziling és a sárga muskotály. Ilyen borokat is kóstolhatnak majd a harmadik Parti Pezsgés látogatói, hiszen a borvidék 16 pincészete képviselteti magát a Balaton-part legszebb borudvarában. Ahol nemcsak a kilátás lesz remek, hanem várhatóan a hangulat is. A négy napos ingyenes szabadtéri rendezvényen fellép ByAlex, a Bikini és a legendás Apostol zenekar is.

A gyerekeket is élmények várják a harmadik Parti Pezsgésen, hiszen lesz óriási buborékfújás. Különleges pezsgős-fröccsös buborék kavalkáddal és pezsgőkrémes boglári Gömb-tortával nyitják meg az idei rendezvényt. De bemutatnak egy új BorÚtlevelet és a fesztiválon kapja meg a szervező Dél-balatoni Borút Egyesület a megyétől az Örökségünk Somogyország Kincse kitüntető címet is. A vendégek részvételével dugókból elkészítik Balatonboglár jelképének, a Gömbkilátónak a makettjét.