Pályafelújítások és menetrendi módosítások a vasútvonalakon (mavinform)

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztat közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Ideiglenes belföldi menetrendi változások:

A Balatonfenyvesi Kisvasút Balatonfenyves–Somogyszentpál közötti szakaszán május 31-ig pótlóbuszok közlekednek a Balatonfenyves és Imremajor között végzett pályakarbantartási munkák miatt.

 

A Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon április 9-től 18-ig Sümeg–Ukk között pályakarbantartás miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sümeg és Ukk között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Székesfehérvár–Tapolca vonalon április 1-től 8-ig végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Balatonakali-Dörgicse és Tapolca között az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A 30a számú, Budapest–Székesfehérvár vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, ez érinti a Veszprémből induló és oda érkező járatok egy részét is:

A Budapest-Déli pályaudvar–Martonvásár közötti, Z30-as jelű zónázóvonatokat törölték a menetrendből, helyettük a Déli pályaudvar–Tárnok között az S40/S42-es vonatok közlekednek a Z30-asokkal megegyező menetrenddel és megállási helyekkel.

A Déli pályaudvarról 17:05-kor induló veszprémi személyvonat Budapest-Déli–Székesfehérvár között korábban közlekedik,  Déli pályaudvarról 17:00-kor indul és megáll Kastélypark megállóhelyen, valamint Érd alsón és Martonvásáron is. (iskolai időszakban vasárnapi közlekedési napokon nem közlekedik).

A Déli pályaudvarról munkanapokon  16:05-kor induló veszprémi személyvonat Budapest-Déli–Székesfehérvár között korábban közlekedik,  Déli pályaudvarról 16:00-kor indul és megáll Kastélypark megállóhelyen, valamint Martonvásáron is.

Munkanapokon reggel a Déli pályaudvarra 5 perccel később, 6:59-kor érkezik a veszprémi gyorsvonat, amely megáll Martonvásárban és Tárnokon is.

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók.