Pályafelújítások és menetrendi módosítások a vasútvonalakon

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok Balatonnál is módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatta a MÁV közleményben a hirbalaton.hu-t.


A Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon szeptember 17-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Keszthely és Tapolca, illetve Keszthely és Sümeg között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon szeptember 25-ig – meghatározott éjszakánként – Szabadbattyán és Balatonfüred, illetve Aszófő között egyes esti és hajnali vonatok módosított menetrend szerint közlekednek felújítási munkák miatt. Székesfehérvár és Balatonfüred, illetve Aszófő között pótlóbuszok szállítják az utasokat a hirdetmény megjegyzés rovatában feltüntetett napokon.

A Kaposvár–Fonyód vonalon szeptember 21-től 25-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szeptember 21-től 23-ig Osztopán és Fonyód, 24-től 25-ig Kaposvár és Osztopán között pótlóbuszokkal kell utazni, mert a vasútvonalon karbantartást végeznek.

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók:

A részletes információk itt is megtalálhatók.