Palacsintafesztivál, aminek a túl nagy érdeklődés lett a veszte (balaton.vehir.hu)

Az alsóörsi I. Palacsinta Fesztiválnak a túl nagy érdeklődés lett a veszte a legutóbbi hétvégén. A remélt vendégsereg többszöröse érkezett a helyszínre – bizonyítva az őszi programok létjogosultságát – , de ekkora érdeklődésre nem voltak felkészülve a lelkes, önkéntes szervezők – derült ki a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület közleményéből, amelyben elnézést kértek a vendégeiktől.

 

Az egyesület közleménye:

“Kedves Vendégeink! Sajnálattal láttuk, hogy rengetegen bosszankodtak a meghirdetett palacsintafesztivál szervezési színvonala miatt. Egyesületünk, mint a rendezvény főszervezője, ezúton kér mindenkitől elnézést, akinek élmény helyett csalódást okozott.

Bevalljuk, arra nem számítottunk, ami tegnap történt. A fesztivált eredetileg 500, de maximum 1000 fő részvételével terveztük, ehelyett legalább 3000-en jöttek el, amire nem voltunk felkészülve. Magát a rendezvényt gyakorlatilag 0 forintból szerveztük, lelkes civilek és önkéntesek vállalták el, hogy megvendégelik az odaérkezőket. A „fabatkák” ára csak a költségek egy részét fedezte. Nem üzleti érdek vezérelt minket, hanem a falu turizmusa iránti elkötelezettség. Meg akartuk mutatni, hogy a Balaton ősszel is tud élményt nyújtani. Úgy látszik, ebben igazunk volt, az odaérkezők száma ezt túlontúl is bizonyította. És ebben tévedtünk is egyben.
A bejegyzésekben megfogalmazott kritikákat köszönjük, a hangvételüket megértjük, mi is hasonlóan reagáltunk volna, ha becsapva érezzük magunkat. A tapasztalatokból leszűrjük a tanulságokat, és igyekszünk jövőre kiküszöbölni a hibákat.
Mert nem adjuk fel, jövőre is megcsináljuk. Meg szeretnénk mutatni, hogy lehet ezt jobban is, még akkor is, ha nem állnak a háttérben sokmilliós érdekek és támogatások, úgy, hogy aki veszi a fáradtságot és eljön, valóban jól érezze magát.
Még egyszer elnézést kérünk mindenkitől, akinek bosszús órákat okoztunk. Reméljük, az őszi Balaton szépsége és a napsütés valamennyire kárpótolt mindenkit.
A kisgyerekektől ezúton kérünk külön elnézést.”