Óvatosabban a Balatonnál! – Ma indul a XVIII. Ultrabalaton futóverseny (totalcar.hu)

Péntektől vasárnapig rendezik meg a XVIII. Ultrabalaton futóversenyt. Gyalogosoknak, bicajosoknak, autósoknak egyaránt érdemes lesz fokozott óvatossággal közlekedni – figyelmeztet a totalcar.hu.

 

Péntek reggel az egyéni futókkal kezdődik az idei Ultrabalaton futóverseny, majd jönnek a csapatok, emellett bringával is körbe lehet tekerni a tavat.

A verseny útvonala több helyen keresztezi a főutakat, közutakat, ezeken a pontokon a KRESZ alapján kialakított forgalmi rend van érvényben.

Az ultrabalatonos versenyszabályzat szerint a rendezők ezen pontok többségére pályabírókat, biztosítókat bíz meg, akik itt a futókat figyelmeztethetik a járművek elsőbbségére és feltarthatják, addig míg a forgalom résztvevői nem állnak meg, és engedik tovább a versenyzőt. A pályabíróknak (kivéve egyenruhás rendőröket) nincs jogosultságuk a járművek megállítására, a forgalomba beavatkozásra, ők kizárólag a futót tarthatják fel!
Ugyanakkor az autósok a verseny miatt legyenek a szokásosnál is óvatosabbak, figyelmesebbek, ha pedig megoldható, akkor engedékenyek a verseny útvonalát keresztező helyeken.

A szervezők egyebek mellett a következőket kérik:

  • Kísérőautók parkolása az útvonalon: Számítani kell arra, hogy némely váltópont közelében nem áll rendelkezésre megfelelő számú parkolóhely. Azt kérik a szervezők, hogy mindenki legyen toleráns a másikkal.
  • A futókat kísérő autókat felirattal látják el. Ezek a járművek könnyen lehet, hogy a megszokottnál lassabban haladnak, ezért a többiek legyenek türelmesek!
  • A futóverseny miatt számos balatoni településen, egyebek mellett Balatonfüreden forgalmi dugók alakulhatnak ki, emiatt szintén türelmesebbnek kell lennie mindenkinek!