Otthoni ízekkel bűvöli vendégeit a Zománc Bisztrócska (Index.hu)

A Balatontól 5 kilométerre létezik egy hely, ahova ha belép az ember, azonnal feltörnek benne az emlékek. Mindezt nemcsak a környezet, hanem a Zománc Bisztrócskában kínált ételek is biztosítják – nem véletlen, hogy olyan sokan keresik fel a környéken túrázók közül az éttermet.


A Zománc Bisztrócskának már az elnevezése is sokat ígérő, amihez a tulajdonosok tartják is magukat. A Vászolyi-medencében nyitott hely tényleg hozza a nevében rejlő vállalást: a „zománcos” ízeivel visszavisz egy békésebb világba, a minőség a jobb bisztrókat idézi, a kicsinyítő képző pedig visszaadja az étterem összes sarkából áradó kedvességet és bájt – olvasható az Index.hu-n.

Gianni szerint igazi hipszter hely, amire akkor talált rá, mikor vászolyi sajtokat keresgélt a környéken. Az egykori kocsma helyén a tulajdonosok olyan éttermet álmodtak meg, ahol profin elkészített, házias ételeket kóstolhatnak a vendégek a „nagyi zománcos lábasából”. Szőke Zsolt azt mondja, a kétszáz fős Vászolytól csupán 5 kilométerre van a Balaton, ahonnan szívesen jönnek fel az emberek túrázni egy kicsit, ezen a részen ugyanis jóval nyugodtabb a környék, mint mondjuk a parton.

A cikk folytatása és a hozzá kapcsolódó videó itt megtalálható.