Ötmilliárd forintnyi szociális tűzifára pályázhatnak az önkormányzatok (sonline.hu)

Az elmúlt öt évben a Sefag Zrt. közel 80 ezer köbméter tűzifát biztosított a program által az önkormányzatokon keresztül a hátrányos helyzetű családoknak.

Február elejéig a Sefag Zrt. minden önkormányzat részére kiszállította a 2023/2024-es időszakra igényelt szociális tűzifát. A program Somogy vármegyében 207 településen 13,7 ezer köbméter fával segíti a rászoruló háztartásokat. A társasággal szerződött önkormányzatok ezen ciklusban 14 288 köbméter tűzifát igényeltek, jelentős részben (13 652 köbméter) keménylombos, kisebb részben (636 köbméter) lágylombos tűzifa formájában. A legkevesebb mennyiségért, 2 köbméterért Kára, míg a legtöbbért, 302 köbméterért Nagybajom folyamodott. A legnagyobb mennyiségben, 3,3 ezer köbmétert a marcali erdészet szállított.

Az elmúlt öt évben a Sefag Zrt. közel 80 ezer köbméter tűzifát biztosított a program által az önkormányzatokon keresztül a hátrányos helyzetű családoknak. A program következő pályázati ciklusa már elindult, az önkormányzatok 2024. április 30-ig pályázhatnak az 5 milliárd forintos keretből az újabb támogatásra, amelyet továbbra is tüzelőanyag-vásárlásra fordíthatnak. A pályázatokról a helyi önkormányzatokért felelős miniszter 2024. május 31-ig dönt – írja a sonline.hu.