Ötéves évfordulóját ünnepelte a keszthelyi Egészségfejlesztési Iroda (zaol.hu)

Mozgás, mozgás…életmódváltás – ez a mottója a keszthelyi Egészségfejlesztési Irodának, mely szombaton ünnepelte létrejöttének öt éves évfordulóját.

A Balaton Színházban tartott ünnepségen köszöntőt mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint, a város alpolgármestere, majd dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója összegezte a működés első öt évét. A kórház ellátási területén 72 ezer ember él, közel 22 százalékuk megfordult az Egészségfejlesztési Irodában az elmúlt fél évtizedben. A 15 ezer páciensről érdekes adatokat is megosztott a közönséggel.

– A legidősebb ember, aki tanácsot kért egészségi állapotával kapcsolatban 91 éves, a legfiatalabb pedig 5 éves volt. Az iroda munkatársainak dicséretére válik, hogy egy 142 kilós embert sikerült 50 kilóval lefogyasztani. A legnehezebb egy 188 kilogrammos ember volt, akinél szintén a dietetikus segítségével meg kellett próbálni megállítani az elhízást – ez sikerült, és azóta egyéb más problémái is rendeződtek – mutatott be néhány emlékezetes történetet dr. Kvarda Attila.

Az Egészségfejlesztési Irodában állapotfelmérésre, egészségügyi szűrésekre, tanácsadásra várják az önmagukért tenni akarókat és a szervezésükben különböző helyszíneken rengeteg mozgásformát, sportágat lehet rendszeresen végezni – tudta meg a zaol.hu munkatársa. Mindezekről és a további egészségmegőrző és szabadidős lehetőségekről Hegedüs Mária, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője adott tájékoztatást. Szólt arról is, hogy nem csak a testi, a lelki egészség fejlesztése is fontos, nemrégiben bővítették szolgáltatásaikat az ugyancsak ingyenes mentálhigiénés tanácsadással és programokkal.