Öt nagyszínházi bemutató lesz a jövő évadban a Veszprémi Petőfi Színházban (mti)

Öt nagyszínházi bemutatóra készül a jövő évadban a Veszprémi Petőfi Színház – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján teátrum igazgatója.

 

Oberfrank Pál elmondta, hogy bemutatják Nóti Károly, Fényes Szabolcs, Szenes Iván Nyitott ablak című zenés vígjátékát Szilágyi Tibor rendezésében és Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát Rátóti Zoltán rendezésében.

Láthatják a nézők a Diótörő és egérkiráy című musicalt, melynek a bemutatója a tervek szerint december 7-én lesz, valamint 2019. február 8-án Moliére Tartuffe című komédiáját Marton László rendezésében. Ezen kívül 2019. március 29-én bemutatják az Esőember című drámát Anger Zsolt rendezésében – fűzte hozzá az igazgató.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben kerül közönség elé a Jövőre veled ugyanitt című romantikus vígjáték második része Hargitai Iván rendezésében szeptember 29-én, Harold Pinter A gondnok című abszurd drámája Lengyel Ferenc rendezésében október 13-án, Spiró György Prah című komédiája Tóth Géza rendezésében november 3-án, Visky András Júlia-párbeszéd a szerelemről című monodrámája Ráckevei Anna előadásában, Szabó K. István rendezésében december 15-én, valamint Márai Sándor Hallgatni akartam című monológja Hegedűs D. Géza előadásában, Marton László rendezésében 2019. február 9-én.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta, hogy a gyermekeknek szánják a Noir Színház előadásában az Aladdin című mesejátékot, Urbán Gyula Egerek című zenés mesejátékát Tóth Géza rendezésében, valamint a Bonbon matiné bérlet zenei beavatószínházi előadását Lukácsházi Győző vezetésével. Hozzátette: Nagy László. Gál Tamás, Zsapka Attila Rege a tűzről és jácintról című művét és Vecsei H. Miklós Mondjad, Atikám című József Attila-estjét az ifjúsági korosztálynak ajánlják.

Az igazgatóhelyettes elmondta azt is, hogy a 2017-2018-as évadban 20 ezer 406 néző váltott bérletet a színházba, ami a vidéki színházak viszonylatában kiemelkedő.

A bérletek ára a következő évadban változatlan marad, a 75 év felettiek pedig az idei évadhoz hasonlóan továbbra is ingyen látogathatják a színházat – fűzte hozzá.