Őszies napok várnak ránk a Balatonnál (Időkép.hu)

Változékony időre, helyenként csapadékra is számíthatunk a következő napokban az Időkép előrejelzése szerint.


Szombat reggel változóan felhős-napos időre ébredhetünk, számottevő csapadék nem várható, de többfelé képződhetnek pára- és ködfoltok. Napközben dél felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, nyugaton helyenként zivatarra is. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 16-23 fokot mérhetünk, délen.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, csak rövid napos időszakokra van kilátás. Elszórtan záporokra, északon és a Dunántúlon néhol zivatarokra is készülni kell. Élénk, északnyugaton erős lesz az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Hétfőn kezdetben naposabb, délután felhősebb időre számíthatunk, de kisebb eső, egy-egy zápor csak elszórtan fordulhat elő. Többfelé élénk lehet a délnyugati szél. Napközben 17-25 fokot mérhetünk.

Kedden változóan felhős lesz az idő, sokfelé kialakulhat zápor, zivatar is. Élénk lesz a nyugati szél. 18-25 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán egy hidegfront hozhat újabb elszórt záporokat, zivatarokat, északnyugatira forduló szelet. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés is.

További részletek itt találhatók.