Őszi természeti élmények a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Az őszi Nyitott Balaton akcióhoz a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sok színes programmal kapcsolódott. 2018. október 5. és november 4. között madárfigyelés, bazalttúra, terepfutás, kilátóról kilátóra járás, és a megújult lépcsősorú Szent György-hegyi bazaltorgonák várják a látogatókat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) őszi belföldi forgalomélénkítő, “HELLÓ ŐSZ!”  elnevezésű kampányához a nemzeti park is csatlakozott. A kampány célja, hogy bemutassa, Magyarország egy négy évszakos úti cél, így az őszi szezonban is számos rejtett kincset és élményt tartogat a belföldi utazók számára, valamint az ország kulturális, aktív, gasztronómiai programkínálata és élményígérete nagyon sokszínű. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park speciális őszi ajánlatokkal várja vendégeit:

Állatok Világnapja
2018. október 6., Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum

Családjával látogassa meg a  Bivalyrezervátumot kedvezményes belépővel! Állatsimogató, játszótér gyerekeknek, tanösvény, kilátó, kiállítás nyújt az egész család számára szabadtéri élményeket. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Vadlán Ultra Terep 2018
2018. október 6., Cserszegtomaj

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Cserszegtomajfutás Sportegyesület második alkalommal rendezi meg a terepfutó versenyt a Keszthelyi-hegységben.

Európai Madármegfigyelő Napok

* 2018. október 6., 10.00-13.00, Töreki-tavak, Siófok
* 2018. október 7., 9.00, Miklósfai-halastavak
* 2018. október 7., 9.00 Zalavár, Kis-Balaton

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesületszeretettel várja a madárbarátokat térítésmentes programjaira. A természetvédelmi őrök segítségével végzett madármegfigyelés egyben játék és verseny is az országok között.

25 éves a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület!
2018. október 10., Hévíz

Könnyű őszi túrára várjuk az érdeklődőket a Hévízi-tó és a környező védett területek élővilágának megismerésére. A látogatás térítésmentes.

Szent György-hegy – Haláp ,,duplavulkános” bazalttúra borkóstolóval
2018. október 14., Tapolca

A szüret idejére időzített geotúráinkon élvezetes formában fedezhetjük fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő szőlőhegyekké szelídült vulkánjaink legszebb gyöngyszemeit. Túránk végén lehetőség lesz a hegy levét is megkóstolni. Térítéses túrák.

12 hónap 12 védjegyes termék a Levendula Házban – tökmagkrém
2018. október 20., Tihany

Október hónap védjegyes terméke: tökmagkrém, amelyet a vendégek 11.00 – 12.00 óráig és 14.00 – 15.00 óráig kóstolhatnak a látogatóközpontban. Belépőjeggyel rendelkezők részére a program térítésmentes. A rendezvény keretében kézműves foglakozást is hirdetünk a látogatóközpont nyitva tartási idejében.

Kilátótól kilátóig!
2018. október 20., Balatongyörök

A 19 kilométeres, nagy szintkülönbséget átfogó, térítésmentes túrán a balatongyöröki Szépkilátótól indulva, a Bél Mátyás kilátóról, a vonyarcvashegyi Kitaibel Pál kilátóról, a Padkűi kilátóról, a Márványkőfejtő-hegyről és a Batsányi kilátóról is megcsodálhatják a kihívást kedvelő túrázók az őszi színekben pompázó Keszthelyi-hegységet.

Őszi színes-köves geotúra cserszömörcétől forrásokig Balatonfüredről
2018. október 21., Balatonfüred

Szőlőhegyek oldalában, eldugott szurdokvölgyek mélyén, a Balaton roppant víztükrére nyíló kilátópontok magasában vezet könnyű-közepes nehézségű túránk, amelynek során a résztvevők megismerhetik a Száka-hegyi Geológiai-tanösvényt, a Bocsár-hegyet, a Szöllősi- és az Aszófői-sédet, valamint a Noszlopy-forrást. A túra térítéses.

Megújultak a bazaltorgonákhoz vezető lépcsők!

A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület önkéntesei a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított pallókkal és vasakkal, a Gaia tábor keretében megújították a Szent György-hegyre vezető lépcsősort.

Levendula Ház Látogatóközpont

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park speciális őszi ajánlattal várja vendégeit a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban 2018. október 1. és november 15. között.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály
Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu