Őszi színek, illatok és programok kavalkádja – hétvégi balatoni programajánló (likebalaton.hu)

Ősszel picit lelassul a világ és a természet is. De a balatoni programok továbbra is pörögnek. Íme a likebalaton.hu hétvégi programajánlója.  

Október 2., szombat

Vadlán Ultra Terepfutás 2021, Cserszegtomaj

108 km-es futóversenyre várják a terepfutókat. Győzd le magad, és ismerd meg a a csodálatos színekben pompázó Keszthelyi-hegységet, az új kilátókat, a Rezi és Tátika várakat, a szerzetesek által működtetett Sztúpát és még számos csodát.

Őszi színek a Szent György-hegyen, Kisapáti

Sárkányok, Szent György, ásványos borok, vulkán. Ezek hol jönnek össze? Hát a Szent György-hegyen. A túra során megismerkedtek e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével.

Káli Art-Park Pik-Nik, Köveskál

Szobrok, alkotók – és te: művészet és párbeszéd a szabadtéri kiállításon. Az első Art-Park pik-nik célja, hogy a 2021-es kiállításon bemutatott szobrok alkotóit személyesen összehozzák a közönséggel. A szabadtéri tárlatra szeretettel várnak minden érdeklődőt. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Jazz & Karos, Zalakaros, október 1-2.

A hazai jazz-élet kiválóságai gyűlnek össze idén ősszel Zalakaroson, gyere, és töltődj fel a zene élményével.

 

Október 3., vasárnap

A csodálatos fa – kiállítás, Balatonkenese, október 3-ig

Tamaskovics György faintarzia művész A csodálatos fa című kiállítása a kenesei Kultúra Házában.

Oktoberfest Hévízen, október 3-ig

Harmonikaszó, sör és bajor perec Hévízen? Igen, valódi német fesztiválhangulatot varázsolnak a Nagyparkolóba.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Murcifeszivál, Ábrahámhegy, október 1-3.

A murci átmenet a must és a bor között, sokan kedvelik. Ábrahámhegyen három napon át ünneplik a nemes nedűt, szüreti felvonulás, közös főzőverseny, színes programkínálat várja az érdeklődőket.

Orosz zenei fesztivál, Tihany, október 2-3.

Orosz dallamok csendülnek fel az apátsági templomban két napon át, október első hétvégéjén.

Őszi tulipánhagyma-vásár a Kőröshegyi Levendulásban, Kőröshegy, október 2-3.

Napsütés, levendulamezők, Balaton. És őszi program Kőröshegyen. Tulipánt ősszel érdemes ültetni, mivel a tavaszi hagymák még “kezeletlenek”. Ősszel a kezelt hagymákat már elég a föld alá bedugni és várni, hogy tavasszal előbújjanak és pompás színekkel örvendeztessenek meg. A széles hagymaválaszték mellett kézműves termékeket, lekvárt, teát, és szörpöt is találhatunk.

Szépkorúak hétvégéje, Keszthely, október 1-3.

Vetélkedők, operettműsor, előadások és hangverseny vár nem csak az idősekre a keszthelyi fesztiválon.

XV. NN Ultrabalaton, Balatonfüred, október 1-3.

2021-ben 15. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.

Struktúrák – kiállítás, Tihany, október 10-ig

A Zsdrál Art balatonfüredi galériájában Ernszt András festőművész és Simon Zsolt József porcelántervező művész közös, STRUKTÚRÁK című kiállítása megtekinthető október 10-ig.

Jubileumi Balatoni Kisgrafikai Biennálé, Keszthely, szeptember 24-november 30.

A Balatoni Múzeum Kisgrafikai Gyűjteménye a mai napig őrzi azt a többezer darab könyvjegyet, amelyeket dr. Poór Ferenc ajándékozott intézménynek.

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31.

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.