Őszi és téli kempingezés a Balatonnál – bővült Gyenesdiás kínálata

A működésének 35 éves jubileumát ünneplő Caravan Kemping példamutató, régóta várt újítást vezetett be: késő ősszel, sőt Szilveszterkor is nyitva tart. A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában 4*-os szálloda, panziók és apartmanok mellett immáron téliesített kemping is várja a vendégeket – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

Mind belföldi, mind pedig külföldi vendégek részéről évek óta visszatérő kérdésként merült fel, hogy késő őszi hétvégéken, de akár hosszabb időre is igénybe vennék a kemping szolgáltatásait. Páncsics István tulajdonos felmérte a balatoni helyzetet és fejlesztésekbe kezdett. Azt tapasztalta ugyanis, hogy a meglévő igények ellenére jellemzően nincs télen is nyitva tartó kemping.

A vizesblokk téliesítésével megteremtette annak lehetőségét, hogy törzsvendégei hűvös időben is élvezhessék a kempingezést, mindemellett a bérelhető lakókocsik is fűthetőek. Így az eddig is széleskörű szolgáltatásokkal (étterem, bár, internet, mosási lehetőség, játszótér, medence, stb.) működő kemping még vonzóbb lett az ide érkező turisták számára.

A Balatoni Bringakörút mellett, a vasútállomástól 50, a parttól 150 méterre található kempingben kerékpárkölcsönző működik, és vezetett kerékpártúrákat is kínálnak.

Hogy még csábítóbb legyen a késő őszi, kora téli kempingezés, terveik között tematikus hétvégi gasztronómiai programok is szerepelnek, továbbá pályázati támogatás esetén wellness szolgáltatásokkal bővül a kínálat.