Összefogtak Balatonboglár videós csatornájáért (sonline.hu)

Balatonboglár város Youtube-csatornájának működtetői a lakók és nyaralók segítségét kérték, ugyanis ahhoz, hogy továbbra is a jelenlegi színvonalon tudják folytatni a munkát ezer követőre volt szükségük. A felhívásuk fél nap alatt meghozta a gyümölcsét.

A két éve alapított csatornán a balatoni város szinte minden kulturális, közéleti eseménye megtekinthető. A legnézettebb videók között van egy 103 kilós harcsa fárasztása, valamint a 2017-es szüreti felvonulás is. A munka meghozta gyümölcsét, ugyanis felvették az oldalt a Youtube Partnerprogramba.

E kezdeményezés feltételei azonban megváltoztak, így ha 2018. február 20-ig nem rendelkezik a csatorna ezer feliratkozóval, akkor kikerülnek a programból, márpedig múlt héten még igen sok hiányzott ennek teljesítéséhez. Ha kikerülnek a programból, az azzal jár, hogy a tartalomkészítők elvesztenek néhány fontos jogosultságot, továbbá a megtekintések után sem számíthatnak bevételre. A program segítségével az alkotók pénzt kereshetnek a videómegosztóra feltett tartalmakkal, az ott megjelenített hirdetéseken keresztül. Ez a kis plusz összeg pedig befektethető a minőségibb videók előállítására.

A bogláriak és a Balaton szerelmesei azonnal válaszoltak a hétvégén közzétett felhívásra, ugyanis alig fél nap alatt már elérték a szükséges határt, megháromszorozva az eddigi követők számát.