Összefogásból építik a balatonalmádi kerékpáros-pihenőt és -imahelyet (veol.hu)

Jól halad a településen a kerékpáros-pihenő és -imahely építése, amelyet Böjte Csaba ferences szerzetes áldott meg a napokban.

A Vécsey és a Felsőörsi utca találkozásában készülő pihenőhely építése civil kezdeményezésre kezdődött el tavasszal. Töltési Erzsébet, a Honismereti és Városszépítő Kör tagja elmondta, a tavaly elkészült kerékpárút után jött az ötlet, hogy közadakozásból készüljön egy kerékpáros-imahely a településen, amelynek hét akácfa oszlopát Simon András grafikus alkotásai díszítik majd. Hozzátette, az árnyékos és fedett pihenőhelyből a jövőben szeretnének továbbiakat létrehozni.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, a kabinet célja, hogy a legélhetőbb országok egyikévé váljon hazánk. Ennek alapja a szabadidő hasznos és aktív eltöltése, ezért fordít sok forrást a kormány turistaházak, kilátók, kerékpárutak építésére és megújítására. A kormánybiztos megjegyezte, a mai gyermekeknek kalandot és kihívást jelentő élményt kell adni, ilyen lehet a túrázás és a kerékpározás is, amelyek lelki töltekezést is jelenthetnek a résztvevőknek.

Becska Zsolt Nándor építész elmondta, a kereszt hátterében készülő pihenőhely két körív metszéséből jön létre, a hét oszlop a hét szentségre utal. A készülő imahelyet megáldotta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

A kerékpáros-imahelyet a tervek szerint Nagyboldogasszony ünnepén adják át Balatonalmádiban – tudta meg a veol.hu.