Örömtáncot mutatott be a Magyarországi Légimentésért Alapítvány (tvkeszthely.hu)

Világszintű kihíváshoz csatlakozott itthon a Magyarországi Légimentésért Alapítvány. A 2020-as év tánckihívása kapcsán baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civilek járták már el az örömtáncukat. Az alapítvány célja volt, hogy megismertessék ezáltal a 7 mentőbázist, valamint, hogy megköszönjék a légimentőknek is a tavalyi évi munkájukat. A videó megvalósításában balatonfürediek is részt vettek. 

 

Az év utolsó napján töltötték fel örömtáncos videójukat a közösségi oldalakra a Magyarországi Légimentésért Alapítvány tagjai. Csatlakoztak ugyanis a Jerusalema kihíváshoz. A koreográfiát 14-en, összesen két óra alatt sajátították el egy zumba-oktató segítségével. Az alapítvány tagjai mellett más civilek is részt vettek a videó megvalósításában. Többek között a balatonfüredi állomás egyik dolgozójának családja is. Bár az idő szorította őket, gyorsan elsajátították a tánclépéseket.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány azért csatlakozott a kihíváshoz, hogy ezzel meg tudják ismertetni hazánk 7 légimentőbázisát is. A kisfilmben minden bázis aktuális műszakjában dolgozó mentők mondják el újévi jó kívánságaikat. Az elmúlt évben a koronavírus-járvány keresztülhúzta az alapítvány terveit, többek között a futóversenyeket sem tudták megszervezni. Idén azonban újult erővel szeretnék megvalósítani azokat.

„Mi is készülünk arra, hogy online és virtuális futóversenyeket szervezzünk. Mégpedig a nagy terv és nagy álom, amit most kicsit ellövök, még erről nem beszéltünk a médiának, de a hét légimentőbázist hét színnel szeretnénk jelölni és aki futni fog értük, felkerül egy úgynevezett online térképre, amin nem csak Magyarország lesz és szerepel, hanem a világ. Bárhonnan lehet csatlakozni, bármelyik bázisért futni” – ismertette Nagy Boglárka az alapítvány alapítója.

A szervezet 2019-ben a Sármelléki Légibázis támogatására szervezett futóversenyt. Emellett érzékenyítő előadásokat és kiállításokat is megvalósítottak. A tagok arról is beszámoltak, hogy köszönhetően a támogatóknak a budaörsi bázisról egyedülálló módon lehetővé vált a vérszállítás is. Az alapítvány távlati célja, hogy a másik 6 bázison is elérhetővé váljon ez a lehetőség.

„Egy laikusnak, aki esetleg hallja, hogy erről beszélünk, hogy ez micsoda anyagi áldozattal jár megteremteni ennek a lehetőségét, szimplán a betegellátáshoz alkalmas és szükséges vért készenlétben tartani magunknál és a helikopter fedélzetén ezt szállítani, hogy bármikor, amikor szükség van rá, azt meg lehessen tenni, ez bizony komoly eszközparkot igényel. És ennek az anyagi hátterét megteremteni és hogy mi ebben segíthetünk és remélhetőleg idén is fogunk, azért ez nagyon jó érzés” – tette hozzá Leskó István pilóta, az alapítvány elnöke.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány nem szeretné megszakítani a Jerusalema-láncot. Felkérték a Készenléti Rendőrséget, hogy ők is csatlakozzanak a kihíváshoz és mutassák be ők is örömtáncukat – a Keszthelyi TV híradása szerint.