„Örökbe fogadna egy éttermet?” – a keszthelyi vendéglátós ötlete alapján megteheti (zaol.hu)

Már közel húsz keszthelyi és környékbeli vállalkozás csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet egy keszthelyi vendéglátóhely tulajdonosa indított útjára, hogy a korlátozások miatti zárva tartást, vagy korlátozott szolgáltatást nyújtó helyek nehéz helyzetén enyhítsenek.

A keszthelyi étterem tulajdonosa néhány napja a közösségi oldalon tette közzé a felhívást, melyhez azóta sokan csatlakoztak. A program egyik elemét úgy is nevezhetnénk – ahogy az ötletgazda fogalmaz- hogy „fogadj örökbe egy éttermet”.

Mindenki tudja, hogy milyen nehéz helyzetben van a vendéglátás. Nekem is egyre nehezebb fenntartanom saját magamat, s ugyanez a helyzet másokkal is. Azon gondolkodtam, hogyan lehet ezen segíteni kis összefogással

– mondta a zaol.hu-nak Németh Zoltán séf.

Ő azt tapasztalja, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor csak elszállításra rendelhetnek a vendégek ételt, hatalmas a bevételkiesés, így már a tartalékaikat élik fel. Hasonló helyzetről szinte minden vendéglátós vállalkozó be tud számolni. A cél az, hogy egymást segítsék a vállalkozások.

A programban többféle módon lehet egy-egy vendéglátó egységet támogatni. Az egyik, hogy ha valakinek van egy kedvenc cukrászdája, kávézója, étterme, akkor azt örökbe tudja fogadni. Ha vállalkozó, akkor tehet olyan felajánlást, hogy ha valaki a kedvenc helyén rendel általa ,meghatározott értékhatárban vagy azon felül, akkor vagy ingyenes szolgáltatást, vagy kedvezményt nyújt.

A másik ötlet, amellyel maguk a vendéglátóhelyek tehetnek valamit magukért: kibocsájthatnak előfoglalási kupont, melyet most vásárolhatnak meg a vendégek, s ha majd kinyitnak a vendéglátóhelyek, akkor lefogyaszthatják a zárva tartás idején kifizetett összeget.

Az ötletgazda Németh Zoltán azt is elmondta, hogy egyelőre Keszthelyen működik a program, több vendéglátóhely és segítő szolgáltató, vállalkozó részvételével. Ezen a héten Zalaegerszegen is elindul a program, s szombathelyi vállalkozók is érdeklődnek az összefogáson alapuló kampány iránt.