Ördög Nóráék jégpályát nyitnak szombaton Balatonakarattyán

Ördög Nóra és Nánási Pál jégpályát nyit a balatonakarattyai kisboltjuk mellett, a Csücsökben. A pálya az ő kezdeményezésük, amit az önkormányzat azzal támogat, hogy díjfizetés nélkül bocsátja rendelkezésükre a területet a célra. A megállapodásuk értelmében a műjégpályát ingyen, illetve meghatározatlan díjért, a helyi cipősdoboz akció önkéntes, becsületkasszás támogatásáért lehet használni – számolt be a helyi Kerékfy Pál a hírmondó blogjában.

A pálya és az üzlet reggeli napsütésben (Fotó: hirmondo.blog)

 

“A korcsolyázni vágyókat arra kérik Nánásiék, hogy támogassák a CIPŐSDOBOZ AKCIÓT, ami tavaly elsöprő sikert aratott. A balatonakarattyai gyűjtőpont volt a legsikeresebb az országban. De ez csak kérés, nincs ellenőrzés, becsületkassza alapon, mindenkinek a saját lelkiismeretére bízva működik az egész”

– fogalmaz a blogger.

 

Nyitás szombaton, üzemelés az üzlet nyitva tartása alatt

December 4-én délelőtt lesz a nyitás. A Mikulás személyesen is megjelenik szombaton 11 és 13 óra között. A szánját a pálya mellett hagyja, hogy abba tehesse bárki a cipősdobozokat az ajándékokkal.

A technika +10 fok alatt tud megfelelő jeget adni. Ez azt jelenti, hogy várhatóan egész télen lehet majd itt korcsolyázni. Most január végéig van szerződésük a pályát építő céggel, de érdeklődés és siker esetén ezt meg fogják hosszabbítani.

A pályát az üzlet nyitvatartási idejében lehet használni. Belépődíj nincs. Aki korcsolya nélkül érkezik, a helyszínen bérelhet – ezt az üzemeltető cég biztosítja, és fizetni kell érte.

Többen kérdezik, ezért fontos elmondani, hogy nem pályázati, EU-s vagy önkormányzati pénzből jött létre a jégpálya. Saját pénzükből és szponzorok hozzájárulásából fedezik a létrehozását, majd az üzemeltetés jelentős költségeit. A pályát a Jégpálya Center Kft. építi és üzemelteti (nagyon nagy gyakorlat és sok városban szerzett tapasztalat birtokában). A folyamatos fagyasztásnak tetemes áramszükséglete is van, és ennek a költségeit a jégpályákat építő cégek eddigi tapasztalatai szerint magánvállalkozások nem szokták vállalni. Örüljünk annak, hogy ez itt most megvalósul, és drukkoljunk a vállalkozás sikeréért

– írja a helyi blogger, aki a felmerült kérdésekre így reflektált pontokba szedve:

  • A pálya nem a városoknak kiírt pályázat keretében valósul meg. Abban a pályázatban összesen 150 millió forint állt rendelkezésre a pályák építési vagy bérlési költségeinek 50%-os támogatására.
  • A pályát Nánásiék építtetik.
  • Belépőjegyet nem kell venni, nem lesz meghatározott díja a pálya használatának.
  • A korcsolyázni Akarattyára utazókat arra kérik Nánásiék, hogy támogassák a CIPŐSDOBOZ AKCIÓT,
  • Az akarattyaiak ajándékait is örömmel és szeretettel várják, de nem várják el, hogy cipősdobozzal érkezzenek korcsolyázni.