Orbán Viktor: most inkább a Balatont érdemes választani

A járvány első hullámával szemben győzelmet arattunk, és azt kell most megérteni, hogy ez egy szakaszgyőzelem – fogalmazott a Kossuth Rádióban a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette: nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát. A miniszterelnök szerint az idei esztendőben belföldi úti célokat, köztük a Balatont érdemes választani a magyaroknak.  

Nincs vakcina, tehát nem tudjuk magunkat beoltatni annak érdekében, hogy ne kapjuk el a fertőzést – kezdte a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában. Úgy fogalmazott: miután nem tudjuk az országot kiszakítani Európa térképéről, ezért a környező világ hatással van ránk.

A kormányfő szerint jó és okos döntést kell hozni, hogy hova megyünk nyaralni. Persze a magyar ember olyan, hogy ha nem látja évente legalább egyszer a tengert, akkor úgy érzi, hogy börtönben van, de most inkább a Balatont érdemes választani, tehát jól gondolja meg mindenki, hogy hova megy nyaralni – tanácsolta a miniszterelnök.

“Azt szeretném kérni a magyaroktól, hogy már itt a nyár, az ember úgy érzi, hogy kitört a szabadság, és ez részben így is van, de csak részben. Az óvatosságot mindenképpen őrizzük meg. A kormány pedig figyeljen, ne nyaralgasson, hanem figyeljen”

– hangsúlyozta a kormányfő.

Az operatív törzs legújabb döntését ismertetve kijelentette: a környező országokban növekvő fertőzésszám miatt vissza kell térni a korábbi rendhez, amelyben korridorokon keresztül lehetett közlekedni a külföldieknek.