Őr vigyáz mostantól Veszprém városára- még nevét se tudjuk

“Hithű hazafi, fegyelmezett és nagyon éber. Kicsit mogorva, de hatalmas szíve van.”- Így jellemzi Kolodko Mihály gerillaművész  miniszobrát  az alkotást megálmodója és megrendelője, az A1-Sped Kft. A veszprémi vár őrzője a Hősök kapujánál kezdte meg szolgálatát, hamarosan további két apróság is színesíti majd az utcákat.

A 30 centis bronz szobor a  Veszprém történetének állít emléket, ide menekítették ugyanis a Szent Koronát a koronaőrök 1944 novemberében a háború pusztítása elől. Az aprócska szobor büszkén viseli a koronaőrök egyenruháját, kis ládikáját pedig féltve őrzi.

A belföldi és nemzetközi szállítmányozással foglalkozó A1-Sped Kft felhívást tettközzé közösségi oldalán, mely szerint várja a névjavaslatokat, amely keresztnév, becenév is lehet és jó lenne, ha köthető lenne az alkotáshoz, annak tartalmához. Üzenetben vagy a torok@a1s.hu e-mail címre várják az ötletes neveket, esetleg indoklással. Ezt követően kiválasztásra kerül pár név és itt a facebookon szavazás által lesznek nevesítve az alkotások.

Későbbiek folyamán elérhető lesz térkép és leírás a szobrokról, keletkezéseikről a szobrász életéről, művészetéről, illetve az alkotások tematikus túrák részeit fogják képezni.

Fotó: Facebook