Optimisták Keszthely turisztikai szereplői (TV Keszthely)

A vírus miatti veszélyhelyzet szinte minden piaci szereplőt olyan helyzetbe hozott, amit innovatív megoldásokkal próbálnak leküzdeni. A turisztikai ágazat is túlélni próbál – ám úgy tűnik, az erőre kapó kereslet nem hagyja cserben azokat a dolgozókat, akik ebből a szegmensből élnek. Végeredményben minden a vírus távozásán és a turisták hozzáállásán múlik.

Jelenleg még a legtöbb keszthelyi magánszállás üres, várják a vendégek érkezését. A vírushelyzet árnyékában egyelőre megosztott a vélekedés, hogy milyen szezonra számíthatunk idén. A többnyire pesszimista vélekedés mellett biztató lehet az ágazat számára, hogy az előjelek pozitívak és van olyan szállásadó, akinek már most, a tavaszi időszakban telt háza van – áll a TV Keszthely riportjában.

Boros-Szekeres Melinda jelenleg hat apartmant tudott megtölteni, de vállalkozásának bővítése is folyamatban van. Ebben az épületben is vendégek vannak, így a teraszon mondta el: optimistán tekint a jövőbe. Májustól folyamatosan érkeznek a foglalások: “Keszthelyen az apartmanjainkban az elmúlt két hétben beindult a foglalási dömping a keresletet illetően, aminek nagyon örülünk. Keszthelyen hat apartman vezetője és tulajdonosa vagyok. Szerintem az idei nyár nagyon jó lesz a Balatonon. Keszthely igazából a családosok körében nagyon kedvelt, az elmúlt pár évben rengeteg fejlesztés történt, a játszóterek és a közületek felújításának köszönhetően. Úgyhogy egy optimális helyszín, mindenkit várunk szeretettel.” – fogalmazott.

Keszthelyen sok magán szállásadó működik és remélhetőleg a vírus nem kényszeríti a vállalkozásokat visszalépésre. Ez azért is fontos lenne, mert a városban kevés a minőségi szálláshely. A programok által idevonzott turistáknak erre is szüksége van. Ezt Keszthely egyetlen, nyitva tartó szállodájának tulajdonosa, egyben a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke is megerősíti. Domonkos Gábor úgy látja: Keszthely nagyon jó cél a turisták számára, hiszen ezen a környéken egy olyan szerteágazó szolgáltatás-kosarat tudnak nekik nyújtani – akár szabadidős, akár természeti, akár egy strandi megoldással -, amivel teljesen ki tudják elégíteni a vendégek igényeit.