Online térségfejlesztési konferenciát szervez a Balatoni Fejlesztési Tanács

Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft., 2020. július 22-én online térségfejlesztési egyeztetést (webináriumot) szervez. Az online rendezvényen való részvételhez csupán internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépre vagy okostelefonra van szükség.

 

A Balaton-térsége, más európai tavakhoz hasonlóan, komplex társadalmi-gazdasági rendszert alkot, amely az egyedi természeti adottságokra épülő turisztikai szolgáltatásokon, valamint a tavak rekreációs és lakossági hasznosításán alapul. A meglévő ágazati és integrált területi politikák azonban nem kezelik összetettségüknek és jelentőségüknek megfelelő szinten a nagy tavakat, sem hazai, sem uniós szinten. Jelenleg a 2021-2027 közötti programozási időszak tervezése van folyamatban. Fontosnak, hogy a regionális fejlesztések során a tavas térségek nagyobb figyelmet kapjanak.

A webinárium keretében szeretnék bemutatni a térségfejlesztéssel kapcsolatos tervezési folyamatok aktuális helyzetét, valamint felhívni a figyelmet a tavak integrált, programalapú fejlesztésének szükségességére. A meghívott előadók között szerepel Anton Schrag, a Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság (DG REGIO) Magyarországért felelős részleg vezető-helyettese, valamint Horváth Viktor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Tervezési és Közvetlen Uniós Forrás-koordinációs Főosztályának vezetője.